We staan samen voor dezelfde klus!
We vinden het belangrijk dat je met plezier en voldoening kunt werken. Dat je ruimte voelt voor eigen initiatief en ontwikkeling. HWF is een huisartsenorganisatie, van en voor huisartsen. Alle huisartspraktijken in de regio zijn bij ons aangesloten en wij faciliteren hen. Jij draagt hieraan bij, samen met collega’s, huisartsen(vertegenwoordigers) en andere professionals. Samen werken we aan het behoud van goede (huisartsen)zorg, nu en in de toekomst. We anticiperen op veranderingen en ontwikkelen voortdurend. Dat doen we in samenwerking met de regiopartners.
Ruimte en vertrouwen
Bij HWF krijg je veel ruimte om je functie zelf in te vullen en vorm te geven. Je krijgt vertrouwen. Er is ruimte voor samenwerking en het sparren met collega’s. Wij staan samen voor dezelfde klus. Je bent een organisatieprofessional voor de zorgprofessionals! Ook creëren we mogelijkheden voor je eigen ontwikkeling. Met opleidingen voor je werk of aanvullend op je werk.
Lees ook meer over HWF.
Vacatures en solliciteren
Op deze pagina vind je onze openstaande vacatures. Staat de ideale baan er niet bij en wil je wel graag bij ons werken? Dan spreken we je natuurlijk ook graag. Neem contact op met ons team via 0229-259372 of via de mail: ue@ujs.ay.
Heb jij interesse in een carrière als Triagist bij de Huisartsenpost West-Friesland?
Maureen vertelt graag over haar carrière als Junior Triagist (medisch student) bij de Huisartsenpost West-Friesland
Wat is een Huisartsenpost?
Iets anders dan een huisartsenpraktijk! De huisartsenpost is namelijk voor mensen waarbij de zorg of beoordeling niet kan wachten tot morgen of na het weekend. Het is dan ook eigenlijk een huisartsenSPOEDpost. We gaan dus niet op de zaterdagmiddag een bloedtest doen voor iemand die al weken gekke huiduitslag heeft.
Wat doe jij precies op de Huisartsenpost?
Ik neem telefoontjes aan van mensen die ziek zijn of een vraag hebben. Aan de telefoon stel ik een hoop vragen om een goed beeld te krijgen van de situatie aan de andere kant van de lijn. Uiteindelijk kom ik uit op een “urgentieniveau”. Dit niveau geeft aan hoeveel spoed iets heeft. Als ik extra informatie wil of twijfel over het urgentieniveau overleg ik met de arts over wat het beleid wordt. Dat beleid kan bijvoorbeeld zijn: nu een ambulance sturen, een afspraak maken of advies geven.
In wat voor een team ben je werkzaam?
We werken in een heel gezellig team (met veel vrouwen). Toen ik aangenomen werd voelde ik me gelijk welkom. Binnen ons team zijn er mensen die al meer dan 15 jaar in het vak zitten, maar er zijn ook medisch studenten zonder triage ervaring die worden ingewerkt. In de triageruimte wordt er vaak druk gebeld, maar op rustige momenten wordt er zeker ook gekletst en gelachen. Er hangt een informele, maar professionele sfeer.
Wat maakt de Huisartsenpost West-Friesland zo leuk om te werken?
Voor mij als medisch student is het een goede leeromgeving. Je doet ongelofelijk veel kennis op en begrijpt het zorgsysteem beter. Als het rustig is mag ik ook soms met de arts meekijken. De artsen zijn vaak enthousiast en betrekken je dan ook graag. Daarnaast vind ik het fijn dat de Huisartsenpost West-Friesland zo flexibel is. Ik ga af en toe met vakantie en kan met mijn contract zelf bepalen hoe veel en wanneer ik wil werken. Kortom, ben je student Geneeskunde en zit je in je wachttijd of loop je al coschappen meld je dan vooral aan!
Wat is het leukste/ gekste wat je ooit hebt meegemaakt binnen de Huisartsenpost?
Wat ik leuk vind om te zien is dat het altijd net iets rustiger is als er iets speciaals op TV is zoals de finale van Wie is de Mol? of een belangrijke wedstrijd van het Nederlands elftal.
Marianne vertelt graag over haar carrière als Triagist bij de Huisartsenpost West-Friesland
Wat is een Huisartsenpost
Een huisartsenpost is huisartsenzorg voor klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag en waar zorg wordt verleend die spoed vereisen. Vaak wordt de nodige zorg verleend zodat een nacht of weekend kan worden overbrugt waarna de eigen huisarts de klacht verder behandeld en evt. verder beleid inzet.
Wat doe je precies op de Huisartsenpost?
Voornamelijk werk ik aan de telefoon, waar ik door middel van triage een beeld probeer te krijgen van de klacht aan de andere kant van de lijn. Daarmee bepaal ik dan welke zorg het beste verleend kan worden om de patiënt te kunnen helpen. Dat kan een advies zijn, het aanbieden van een consult op de post, het plannen van een visite of zelfs het sturen van een ambulance.
In wat voor een team ben je werkzaam?
Ik werk in een onwijs leuk en gezellig team waarin ik me vanaf dag één heb thuis gevoeld. In de loop van de jaren is er wel wat wisseling geweest, maar het goede gevoel blijft. Ook het samenwerken met de artsen gaat goed; op de post werken we echt samen als een team.
Wat maakt de Huisartsenpost West-Friesland zo leuk om te werken?
Wat het voor mij het leukst maakt is het contact met de collega’s, artsen en de mensen aan de telefoon. Iedere dag is weer anders, ieder gesprek is weer nieuw. Ook de diensten die ik loop als functie assistente zijn leuk, dan heb je je eigen spreekuurtje of je ondersteunt de arts met werkzaamheden. Het is hier heel afwisselend. De werktijden vindt ik ideaal in combinatie met mijn gezin en hebben we heel regelmatig nascholingen over diverse onderwerpen; dat is ook zeker een toevoeging aan het werkplezier.
Wat is het leukste/ gekste wat je ooit heb meegemaakt binnen Huisartsenpost West-Friesland?
Ik heb heel veel leuke dingen meegemaakt, leuke gesprekken gevoerd, mij regelmatig verbaasd over de reden waarvoor mensen bellen. De grootste paniek blijkt niets te zijn en de rustigste mensen lijken soms de meest urgente klachten te hebben. Dat maakt dat je altijd scherp moet zijn en op je onderbuikgevoel mag en moet vertrouwen. Het leukste vind ik toch als mensen je na afloop een compliment geven voor je handelen, als je ziet na een consult dat je juist hebt gehandeld of als er ineens taart of een lieve kaart langs gebracht wordt nadat je iemand goed hebt geholpen.
Het werken op de huisartsenpost is gewoon ontzettend leuk, met uiteraard ook af en toe een drukke en/of juist saaie dag, maar de afwisseling en de menselijke contacten maakt het gewoon heerlijk werken.
Patricia vertelt graag over haar carrière als Triagist bij de Huisartsenpost West-Friesland
Wat is een Huisartsenpost eigenlijk?
Als een medische klacht niet langer kan wachten tot de volgende dag (als de eigen huisartsenpraktijk weer open is) kun je contact opnemen met de Huisartsenpost. Als je belt krijg je een gediplomeerde triagist aan de telefoon, zij heeft geleerd de urgentie van de klacht te bepalen en de locatie waar de patiënt gezien moet worden. Dat kan variëren van het aansturen van een ambulance naar de patiënt tot het geven van een telefonisch advies. Ieder telefoongesprek is een nieuwe uitdaging. Op de post wordt gewerkt met verschillende disciplines; zo kan een patiënt gezien worden door de huisarts, verpleegkundig specialist, spreekuurondersteuner of functie assistent. Allemaal afhankelijk van de klacht waarvoor de patiënt gezien moet worden. Het is een enerverende werkomgeving waar vrijwel altijd iets gebeurd.
Wat doe je precies op de Huisartsenpost?
Ik ben zelf werkzaam als triagist, coördinerend triagist, spreekuurondersteuner en auditor.
In wat voor een team ben je werkzaam?
Wij werken in een gedreven, hecht team waarbij hart voor de zorg voorop staat. Daarnaast dragen wij elkaar een warm hart toe en kunnen naast de verantwoordelijke werkzaamheden ook lachen met elkaar.
Wat maakt de Huisartsenpost West-Friesland zo leuk om te werken?
Wat ik hiervoor al schreef, wij zijn een gedreven team dat met elkaar kan lachen, dat maakt ons een hecht team en zorgt voor een fijne werkomgeving. De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen maakt onze baan ook aantrekkelijk, er worden veel nascholingen georganiseerd. Ook de afwisseling op de werkvloer maakt mijn werk zo leuk, de ene dag werk ik als coördinerend triagist, de andere dag zie ik patiënten als spreekuurondersteuner. Naast de reguliere werkzaamheden zijn er neventaken die je kunt vervullen. Zo ben ik geschoold tot auditor en beoordeel ik eens in de zoveel tijd de gesprekken van mijn collega’s. Kortom zoveel mogelijkheden dat het nooit saai is!
Wat is het leukste/ gekste wat je ooit heb meegemaakt binnen Huisartsenpost West-Friesland?
Toen ik net op de huisartsenpost was begonnen belde er iemand met een schotwond in zijn buik. Ik ging in op de klacht van meneer en hoorde dat hij gelukkig ABCD stabiel was. Toen ik vroeg waar hij op dit moment was zei hij dat hij gewoon thuis op de bank zat. De schotwond had hij in Italië opgelopen toen de maffia achter hem aanzat, dat was 20 jaar geleden. Zijn broer verbleef in de gevangenis van Italië, de maffia zat nog steeds achter meneer aan. Hij had nu last van de schotwond, dacht dat er ook nog een mes in zijn buik zou kunnen zitten. Je begrijpt het al, je begint een gesprek met een schotwond en eindigt met psychiatrie.
Tot slot
Na ruim 30 jaar in een huisartsenpraktijk gewerkt te hebben ben ik 5 jaar geleden overgestapt naar de huisartsenpost. Geen moment heb ik hier spijt van gehad, de spoedeisende zorg is zo spannend en geen moment hetzelfde. Het patiënten contact is meer anoniem; je kent de patiënten niet maar ook dat heeft zijn voordelen. De wisselende diensten maakt dat ik overdag veel vrije tijd heb wat in de zomer heerlijk is, ik kan de hele dag van het mooie weer genieten en ’s avonds aan het werk!